2007. április 11., szerda

Legyen meg a Te akaratod

Ez a kérő ima lényege.

Az ember átadja Istennek a problémát és rábízza, hogy cselekedjen tetszése szerint.

Ha egy kérés nem tartalmazza legalább hallgatólagosan, hogy ebben a dologban mindenekfelett legyen meg a Te akaratod, hanem az ember a saját akaratát kívánja Isten erejével megvalósítani, az nem kérő ima, hanem pogány mágia.

A kérő ima során az ember lemond a saját megoldásáról és az egész dolgot Isten kezébe helyezi.

A kérő ima éppen azért annyira fontos lelkiéletben, mert az ember ezzel minden alkalommal az életének egy kis darabját Isten kezébe helyezi.

6 megjegyzés:

káté írta...

Most bukkantam rá a blogra, és... Valószínűleg át kell gondolnom, amit az imáról eddig tartottam. Csak beleálltam a kapcsolatba, és élveztem, hogy jó... de most valahogy érzem, hogy ennél mélyebben van a lényeg. köszönet.

Zsolt írta...

Istenem nyiss fel sok emberi szemet!

Monika írta...

Engem az elfáradás vitt rá a kérő imára.Már nem tudtam mi a jó a gyerekeimnek,ezért sírva azt imádkozom,hogy legyen meg a te akaradatod.Ő ugyis a legjobban tudja ,mi a jó nekünk.Az üdvösségüket azért konkrétan kérem.:)

Templom Kata írta...

Kedves Mammka,

azt hiszem, a legtöbben ugyanígy vagyunk ezzel.

Én úgy kezdtem el a kérő imát, hogy nem sokkal a megtérésem után egyáltalán nem tudtam egy kérdéssel megbirkózni. Mindenféle módon próbáltam, majd feladtam és azt mondtam, hogy most Te jössz, Uram. És azt történt, ami azóta is mindig, hogy hamarosan elkezdtem egészen máshogy, nyilvánvalóan nem tőlem származóan kreatív módon látni az egész kérdést, és ráadásul békességem is lett az egésszel.

A külső dolgok nem változtak meg,csak én láttam máshogy és bennem lett béke.

Azóta igyekszem mindig ezt csinálni. Az a tapasztalatom, hogy a nehéz kérdésekben én gyakran nagyon ellenállok és ezért sok idő kell, hogy Isten ki tudjon engem mozdítani, de az elmúlt húsz évben még soha nem volt, hogy kitartó imára ne kaptam volna meg ezt a másfajta látást és a békét.

Szeretettel:
Kata

Ps.: Talán érdemes lenne ezzel a kéréseddel hosszabb távra beszállnod az imaközösségünkbe.

Névtelen írta...

Kedves Kata!

Azzal kezdeném, hogy ugyan csak tegnap bukkantam a blogjára, de máris sokat segített az Úrral való kapcsolatom elmélyítésében, amit nagyon köszönök.
Szeretném röviden megosztani a kérő imával kapcsolatos tapasztalatomat.
Néhány hónappal ezelőtt gerincsérvet kaptam amely eleinte elviselhető fájdalommal járt, ám később már lábra állni sem tudtam. A legnagyobb fájdalmaim közepette szinte egész nap imádkoztam, könyörögtem az Úrhoz, hogy szüntesse meg fájdalmamat. Semmi sem történt. Kórházba kerültem ahol rögtön kiírtak gerincműtétre.
Soha semmilyen műtétem nem volt még, így érthető, hogy pánikba estem a közelgő műtét gondolatától.
Féltem a haláltól, attól, hogy esetleg lebénulok, ezért az imádkozást a kórházban is folytattam.
A műtét előtti estén, amikor már belefáradtam a szinte elviselhetetlen fájdalomba azonban másképp imádkoztam. Rábíztam magam az Úrra, elmondtam neki a félelmeimet és azt, hogy ha lehet ne kelljen átesnem ezen a műtéten, de ha mégis ez az Ő akarata, legalább ne kelljen a gyermekeimnek anya nélkül felnőniük, mindazonáltal legyen meg az Ő akarata, bármi lesz is, elfogadom.
Másnap, a műtét előtt néhány órával, egyik pillanatról a másikra megszűnt a fájdalmam, újra úgy tudtam járni mint azelőtt. Az orvosok, nővérek nem hittek a szemüknek. Ők azzal magyarázták, hogy kiszakadt a sérvem, így már nem nyomta az idegeket, de én tudom, hogy ez kinek köszönhető, és azt is, hogy szükségem volt erre a fájdalmas tapasztalatra.
Áldott legyen az Úr neve!

Szeretettel: Erika

Templom Kata írta...

Kedves Erika,

nagyon köszönöm,hogy megosztotta velünk ezt a tapasztalatát.

Szeretettel:
Kata